perjantai 3. toukokuuta 2013

Kotitekoinen salsa

Ennalta suunnittelematta tänään kanafileitä paistaessa päätin tehdä salsaa. En ole sitä siis koskaan itse tehnyt enkä mitään reseptiä katsonut, mutta niin hyvää siitä tuli että päätin jakaa reseptin teillekin! Ohjeesta riitti salsaa kahdelle.

Ainesosat:

  • 1 punasipuli
  • 1/3 punainen paprika
  • 3-4 tomaattia (itse käytin 2 pientä tomaattia ja 3 kirsikkatomaattia)
  • oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • 0,5 -1 tl suolaa
  • cayennepippuria
  • 1/2 tuore tai kuivattu chili


1. Pilko sipuli, paprika ja tomaatit melko pieniksi kuutioiksi.
2. Kuumenna paistinpannu mutta älä lieden täydellä teholla. Lisää loraus oliiviöljyä.
3. Kun öljy on lämmennyt, lisää sipuli.
4. Kuullota hetken sipulia ja lisää tomaatti ja paprika.
5. Kun tomaatit ovat pehmentyneet, lisää mausteet.
6. Anna kypsyä 15-20min miedolla lämmöllä.

Tämä oli minun suuhun sopivan miedosti lämmittävää. Lisää cayennepippuria ja chiliä oman maun mukaan jos tahdot lisää tulisuutta.

Sopii hyvin kanan lisukkeeksi mutta kokeile myös esim. kalan kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti